NAZIV PROGRAMA

Klubovi umirovljenika

PODRUČJE RADA

Poboljšanje kvalitete življenja građana treće životne dobi

CILJEVI RADIONICE-PROJEKTA

Težište aktivnosti na unapređivanju i očuvanju zdravlja pod motom "zdravo starenje".

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

U Gradu Labinu djelujučetiri kluba umirovljenika otvorenih svakodnevno u popodnevnim satima (Rabac, Donji Labin, Kature i Vinež). U klubovima se u suradnji sa Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja Ispostavom Dr. Lino Peršić Labin provode mjesečne kontrole tlaka, tromjesečne kontrole šećera u krvi. Organiziraju se predavanja o sprječavanju nezaraznih bolesti (dijabetes, srčane, kardiovaskularne bolesti, prevencija malignih bolesti i sl.), predavanja o zdravoj prehrani, a kroz tematska predavanja obilježavaju se posebni datumi poput primjerice Svjetskog dana zdravlja.Naši sugrađani treće životne dobi u Klubovima umirovljenika priređuju turnire, a na raspolaganju su im dnevni i tjedni tisak.

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Započeti program plesnih večeri za građane treće životne dobi.

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE-PROJEKTA ŽELJELI POSTIĆI

Sastajanje u klubovima i zajedničko druženje, stvaranje klime, odnosno društvenog okruženja koje podržava zdravo starenje i uvažava potrebe starijih osoba, poticanje na istraživanje vlastitih mogućnosti, na obogaćivanje i oplemenjivanje svakodnevnog života kroz pomoć sebi i drugima, iniciranje aktivnosti «kretanjem do zdravlja“, a polazeći od preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da se tjelesna aktivnost treba smatrati stupom zdravog življenja i biti uključena u rutinu svakodnevnog života.

KOJIM SE METODAMA RADIONICA – PROJEKT SLUŽI

Zajedničko druženje, društvena participacija i dr.

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE-PROJEKTA    

Klubovi umirovljenika Donji Labin (Trg labinskih rudara 3), Kature (Istarska 12), Vinež(Dom kulture Riko Milevoj) i Rabac (Obala Maršala Tita)otvoreni su svakodnevno, izuzev nedjelje, u popodnevnim satima od 15,00 do 19,00 sati.

GODINA OSNUTKA

Prvi klub u Starom gradu otvoren je 1997. a posljednji na Katurama otvoren je 2001.

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI-PROJEKTU  

Klubove posjećuje preko 200 sugrađana treće životne dobi.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.