NAZIV PROGRAMA

Centar za pomoć starijim osobama Centar+65

 

PODRUČJE RADA

Područje rada Centra +65 je organiziranje prehrane (nabava i dostava gotovih obroka u kuću), organiziranje pomoći u obavljanju kućnih poslova, nabava živežnih namirnica, nabava lijekova i drugih potrepština, organiziranje prijevoza osoba –odlazak liječniku, organiziranje preventivnih zdravstvenih programa usmjerenih na poboljšanje kvalitete zdravlja, a sukladno programima Gradske slike zdravlja i definiranim prioritetima širenje znanja iz područja poboljšanja kvalitete zdravlja i življenja putem različitih organizacijskih oblika (radionica, tečajeva, savjetovališta).

 

CILJEVI RADIONICE-PROJEKTA

Cilj projekta je integracija i socijalizacija starijih osoba- razvojem servisa izvaninstitucionalne skrbi. Pomaganjem starijim osobama u konkretnim okolnostima u kojima žive, stvaranjem lepeze dodatnih usluga u zadovoljavanju njihovih konkretnih potreba kroz pružanje pomoći pri nabavci lijekova i odlaska do/od liječnika , osnovnih životnih potrepština, dostavom toplog obroka u dom, organiziranje pomoći u obavljanju sitnih popravaka po kući, prijevoz, organizacijom sportskih i zabavnih sadržaja, a sve u cilju stvaranja uvjeta kvalitetnijeg života i izjednačavanja mogućnosti za njihovo uključivanje u svakodnevni život omogućavajući im time da ostanu u sredini koju poznaju i koja im pruža osjećaj sigurnosti, te najvažnije omogućuje im boravak u svom domu.

 

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

U projektu je do sada sudjelovalo više stotina osoba starije životne dobi koristeći se uslugama pomoći u kući i sudjelujući u raznim radionicama,sportskim igrama,izletima,predavanjima,tečajevima te savjetovanjima.

 

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Projekt se održavatokom cijele godine. Nastoji se u program uključiti što veći broj osoba starije životne dobi kojima je potrebna neka vrsta pomoći u svakodnevnom životu.

 

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE-PROJEKTA ŽELJELI POSTIĆI

Cilj je što većem broju osoba starije životne dobi pružiti pomoć koja im je prijeko potrebna kako bi što duže zadržali postojeću kvalitetu života i time im omogućiti da ostanu u vlastitom domu koji im pruža osjećaj sigurnosti.

 

KOJIM SE METODAMA RADIONICA – PROJEKT SLUŽI

Organiziranjem pomoći u kući korisnika, organizacija raznih radionica, tečajeva, savjetovanja,predavanja i sportskih igara.

 

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE-PROJEKTA

Projekt se provodi tijekom cijele godine. Centar +65 se nalazi na adresi Rudarska 1. Radno vrijeme je od 7-15 sati.

 

GODINA OSNUTKA

2013.

 

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI-PROJEKTU

Projekt imamjesečno 30-tak korisnika usluge pomoći u kući, koji su prosječno u dobi od 60 do 90 godina. Kroz projekt je do sad prošlo više stotina osoba starije životne dobi kroz razne aktivnosti Centra +65.

 

KONTAKT PODACI

Administratorica: Helena Gobo

Adresa: Rudarska 1, 52 220 Labin

Tel: 099 262 2653

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.