PROJEKT LABIN ZDRAVI GRAD

O PROJEKTU


Grad Labin je 1996. godine donio Odluku o pristupanju Hrvatskoj mreži zdravih gradova, a 1997. godine počeo provoditi projekt Labin Zdravi grad. Definirano je niz aktivnosti sa ciljem promoviranja zdravlja, a polazeći od konstatacije da ljudi svojim odabirom stilova života, korištenjem zdravstvene službe, gledištima o pitanjima zdravlja i svojim djelovanjem bitno utječu na vlastito zdravlje.


Labin Zdravi grad trenutno broji 16 radionica i preventivnih programa, i to: Dramska radionica Era, Likovna radionica Iktin, Likovna radionica Vinež, Likovna radionica Labin-Rabac, Glazbeno scenski studio Skiribico Blu, Gradsko vijeće mladih, radionica za djecu s posebnim potrebama, korektivna gimnastika za osobe s posebnim potrebama, klubovi umirovljenika, rekreacija za žene treće životne dobi, prevencija raka dojke, prevencija kardiovaskularnih bolesti, zaštita zubi i prevencija ovisnosti, te projekti „PATHS rastem“ i „Selektivno prikupljanje otpada“.


Pratit će se prioriteti Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije za razdoblje 2017. – 2020., a to su promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji, koordinacija razvoja i pružanje socijalnih usluga u zajednici te selektivno prikupljanje korisnog otpada iz komunalnog otpada.

 

 

 

TKO SE MOŽE UKLJUČITI U PROJEKT:
- djeca i mladež
- roditelji
- voditelji i nastavnici
- osobe s posebnim potrebama
- sugrađani.

 

 

 

KOORDINATORICA

 

Vesna Blažina Hatić, koordinatorica projekta Labin Zdravi grad

 

 


 

 

 

 

ŽELITE LI DOPRINIJETI PROJEKTU?

 

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem ili bilo kojim obostrano korisnim oblikom suradnje obratite nam se na:

Upravni odjel za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća


Titov trg 11, 52220 Labin

 

Telefon: 052/ 852 078


Telefax: 052/ 852 269


E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova