NAZIV PROGRAMA

Gradsko i Školsko vijeće mladih

CILJEVI RADIONICE

Razvijanje sposobnosti iznošenja vlastitih stavova, kritičkog mišljenja te uključivanje mladih u život lokalne zajednice.

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

Niz prezentacija vezanih za poboljšanje života u našem gradu predstavljenih na sjednicama Gradskog vijeća mladih, sudjelovanje u aktivnostima Labin zdravog grada kao što su  podjela sadnica i letaka povodom prigodnih datuma, uključivanje u razne akcije sakupljanja odjeće, igračaka, plastičnih boca i novca za potrebite, sudjelovanje na Međunarodnoj školi demokracije, suradnja s udrugama na području grada Labina, suradnja s Centrom „Liče Faraguna“, volontiranje.

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Daljnje promicanje ideja i stavova mladih u sredini koja ih okružuje te sudjelovanje u projektima značajnima za našu zajednicu.

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE ŽELJELI POSTIĆI

Jačanje samopouzdanja, suosjećanja za potrebite članove našeg društva, uključivanje u volonterske akcije, senzibilizacija mladih na probleme koji se pojavljuju u društvu, uočavanje pozitivnih promjena, ali i nedostataka te davanje ideja za njihovo rješavanje

KOJIM SADRŽAJIMA I PITANJIMA SE BAVI PROJEKTNI TIM

Pitanjima života vezanih uz mlade, ekologijom u našemu gradu, estetskim i funkcionalnim izgledom sredine u kojoj živimo i volonterstvom.

KOJIM SE METODAMA RADIONICA SLUŽI

Metodama razgovora, demonstracije, istraživanja, anketiranja, prikupljanja, kreativnim radom, radionicama, debatom…  

PODACI O PROJEKTNOM TIMU

Projektni tim čine učenici od petog do osmog razreda i voditeljice tima

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE

Osnovna škola Matije Vlačića - četvrtkom od 16.00 do 18.00 sati

GODINA OSNUTKA

2002.

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI    

U radionici godišnje sudjeluje oko 15-ak učenika od petog do osmog razreda (od 11. do 15. godine).
Dosada je u radu Gradskog vijeća mladih sudjelovalo sveukupno 100-tinjak učenika.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.