NAZIV PROGRAMA

Gradsko vijeće mladih

PODRUČJE RADA

Gradsko vijeće mladih OŠ IVO LOLA RIBAR Labin

CILJEVI RADIONICE

Motivirati i aktivirati samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvoriti i razviti aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih.

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti – dijeljenje prigodnih letaka, održavanje radionica, izrada plakata, obilježavanje Dana planeta Zemlje dijeljenjem letaka i sadnica, sudjelovanje u Međunarodnoj školi demokracije, volontiranje (Liga protiv raka), druženje s djecom s posebnim potrebama i umirovljenicima, održavanje sjednica Gradskog vijeća mladih na temu rano pijenje kod mladih, Eko grad Labin, osobe s posebnim potrebama, rudarenje na Labinštini, Labin – Moj grad, volontiranje, kako voljeti svoj grad, itd.

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Što veći broj djece uključiti u različite aktivnosti u gradu, nastaviti s radom Gradskog vijeća mladih kao partnera Gradske uprave u projektima i programima namijenjenim mladima.

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE ŽELJELI POSTIĆI

Kroz Gradsko vijeće mladi ostvaruju mogućnost izravne komunikacije s gradskom upravom, dobivaju poziciju partnera – veću moć u odlučivanju, ali ujedno i veću odgovornost u provedbi realizacije svojih potreba. Na taj način djeca i mladi postaju aktivni i odgovorni članovi lokalne zajednice.

KOJIM SE METODAMA RADIONICA SLUŽI

Učenje socijalnih vještina, vještina komunikacije, kulture dijaloga, učenje korištenja mehanizma demokratskog društva. Gradsko vijeće mladih bira svoje vijećnike između učenika osnovnih škola «Ivo Lola Ribar» i Matije Vlačića i Srednje škole Mate Blažine.

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE

Osnovna škola „IVO LOLA RIBAR“ - utorkom u 13.15 sati, a prema potrebi i češće.

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI    

U školskoj godini 2012./ 2013. u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ u rad Gradskog vijeća mladih je uključeno 11 učenika.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.