NAZIV PROGRAMA

Udruga „Labinske mažoretkinje“

 

PODRUČJE RADA

Kulturna djelatnost

 

CILJEVI RADIONICE

Okupiti što više djevojčica u sastav labinskih mažoretkinja, poučiti ih mažoret plesu i vještini rada sa štapom , na motivacijski i poučan način potaknuti ljubav prema pokretu te iskoristiti slobodno vrijeme na što kreativniji način. Cilj naše udruge je naučiti i usavršiti mažoret ples kako bi mogle sudjelovati na natjecanjima te gostovati na nastupima na što širem području.

 

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

Udruga „Labinske mažoretkinje“ sa svojim je djelovanjem započela u 12.mjesecu 2016.godine, te kroz godinu dana sastav broji oko desetak djevojčica različite dobi. Kroz naših godinu dana predvodile smo gradski karneval, sudjelovale smo na nastupima i koncertima u organizaciji Grada Labina, te na susretu mažoretkinje u Viškovu. Također držale smo špalir na utakmicama u organizaciji MNK Albona-Potpićan 98'.

 

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Promovirati mažoret ples svojim nastupima, uključiti se aktivnije u rad Mažoret Saveza Hrvatske nastupima na smotrama. Prezentirati svoj rad na području Labina održavanjem programa u vrtićima i školama kako bismo time prikupili što veći broj djece. Organizirati susret mažoret timova u sklopu Mažoret Saveza Hrvatske.

 

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE ŽELJELI POSTIĆI

Želimo prikupiti što veći broj djece kako bismo mogli formirati sastave koje su propisani pravilnikom Saveza te time stvoriti natjecateljski sastav. Dječjem sastavu cilj je naučiti sve vrste vrtnje štapom, bacanje štapa sa i bez okreta, razne vrste rolova te složenije oblike bacanja s  jednim ili više štapova. Cilj je postići ujednačenost tima uključujući korake, muziku i rad sa štapom.

 

KOJIM SADRŽAJIMA I PITANJIMA SE BAVI PROJEKTNI TIM

Tim nastoji slijediti aktualnosti Mažoret Saveza Hrvatske te se upravo bavi tim sadržajima: modernizacija pokreta i glazbe, jedinstvenost i originalnost tima, složenost pokreta i rada sa štapom. Osim toga, bavi se i razvijanjem sluha, ritmičnosti i kreativnosti. Druženje, pokret i zdrav duh u zdravom tijelu odrednice su kojih se drži projektni tim.

 

KOJIM SE METODAMA RADIONICA SLUŽI

Radionica se koristi metodama trenerske mažoret škole Mažoret Saveza Hrvatske te metodama slobodnog izražavanja i igre.

 

PODACI O PROJEKTNOM TIMU

Novoosnovana Udruga „Labinske mažoretkinje“ od 2016.godine pod vodstvom predsjednice udruge Amre Halilović te potpredsjednice Elin Glavičić.

 

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE

Osnovna škola Matije Vlačića:

Ponedjeljak i srijeda: 17:30 - 18:30 – početnice

Utorak i petak: 17:00 - 19:00 - kadeti/juniori

 

GODINA OSNUTKA    

2016.

 

VODITELJICE

Elin Glavičić i Amra Halilović

 

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI

Trenutno u sastavu Labinskih mažoretkinja trenira 10-ak djevojčica te se kroz godinu dana mjenjao broj djevojčica u timu te je kroz tim proslo 20-tak djevojčica u dobi od 4 do 14 godina.

 

Mažoretkinje su podijeljene su u četiri dobne skupine i to :

Dječji sastav od 5 do 7 godina

Kadetkinje od 8 do 10 godina

Juniorke od 11 do 13 godina

Seniorke od 14 do 25 godina.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.