NAZIV PROGRAMA

Likovna radionica IKTIN

PODRUČJE RADA

Likovna kultura (crtanje, slikanje, oblikovanje, teorija likovnih umjetnosti…)

CILJEVI RADIONICE

Otkrivanje individualnih sklonosti prema likovnom izrazu, razvijanje izražajno-oblikovnih sposobnosti u različitim tehnikama i materijalima, razvijanje kreativnog pristupa likovnom djelu, buđenje kreativnosti, mašte, emocija…

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA

Radionica djeluje deset godina i u tom periodu realizirano je niz projekata i suradnji sa raznim ustanovama. U tom razdoblju bavili smo se izradom maski i osmišljavanjem dramske predstave na temu alkoholizam, oslikavali smo različite prostore od učeničkog doma, cyber cafea, Doma kulture Vinež do prostorija i ulaznih vratiju SŠ Mate Blažine Labin, surađivali smo sa dramskom radionicom Srednje škole Mate Blažine i radili scenografiju za predstavu Potopljena zvona Daniela Načinovića.

Također, izrađivali smo šešire s motivima starog grada i organizirali modne revije u Malom kazalištu „Circolo“ i starogradskim ulicama u sklopu projekta Labin Art Republika, izrađivali smo sklulpture žena u prirodnoj veličini, u glini smo izrađivali zaštićene vrste životinja u sklopu manifestacije obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige na temu biološke raznolikosti u suradnji s Gradskom knjižnicom, a u suradnji s Gradskom knjižnicom izrađivali smo okvire za fotografije s temom međugeneracijska solidarnost i aktivno starenje.

Kontinuirano smo sudjelovali u programima vezanim za razne školske aktivnosti.

NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Radionica kontinuirano djeluje te se planira budući nastavak kao i povećanje broja polaznika koji će kroz realizirane projekte obogaćivati svoju kreativnost  i nadopunjavati se kao ličnosti.

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE ŽELJELI POSTIĆI

Spoznati estetsku i etičku vrijednost likovne umjetnosti i razviti vještine likovnog izražavanja.

KOJIM SADRŽAJIMA I PITANJIMA SE BAVI PROJEKTNI TIM

Upoznavanje polaznika sa kulturnom baštinom našega kraja (izrada lutke u narodnoj nošnji, šešira inspiriranih starogradskom jezgrom i sl.) koristeći materijale iz prirode ili otpatke civilizacije koji se ponovno stavljaju u funkciju. Upoznavanje sa materijalima i njihovim sastavom te primjenom u proizvodnji keramičkih predmeta te upoznavanje sa biološkom raznolikošću i zaštićenim vrstama (izrada zaštićenih vrsta životinja te pečenje i glaziranje, izrada bookmarkera…).

KOJIM SE METODAMA RADIONICA SLUŽI

U ležernoj atmosferi zajedno s polaznicima, poštujući njihovo mišljenje i slobodu izbora, biraju se motivi i teme rada koji potiču vizualnu znatiželju. Kroz provođenje programa rada postupno se primjenjuju sve likovne tehnike od crtaćih, grafičkih, slikarskih i kiparskih u dimenziji primijenjenoj uzrastu polaznika likovne radionice. Usporedno sa razvijanjem rada izrađuju se plakati i organizira izlaganje i likovne prezentacije radova.

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE-PROJEKTA

U prostorijama Srednje škole Mate Blažine: petkom od 17.00 do 19.00 sati.

GODINA OSNUTKA 

2002.

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI

Polaznici osnovnih i srednjih škola, osobe s posebnim potrebama.
Broj dosadašnjih polaznika: 300
Trenutno sudjeluje 15 učenika srednje škole.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.