• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Provedba prve radionice projekta Bojanka za sreću

Objavljeno .

Dana 4.6.2024. u prostorijama labinske gradske uprave održano je potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata u sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra a kojemu su nazočili gradonačelnik grada Labina Valter Glavičić, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj te predstavnici udruga s područja Grada Labina kojima je odobreno sufinanciranje projekata - Hana Šiljan, predsjednica udruge Labin Zdravi grad i Nicole Golja iz udruge Labin Art Express XXI.
Naša udruga Labin Zdravi grad za projekt „Bojanka za sreću: promocija mentalnog zdravlja kroz likovno stvaralaštvo za odrasle“, dobila je sufinanciranje u iznosu od 3.090,00 € iz Fonda gradova i općina, dok će projekt "Labinjonski đornalin" udruge Labin Art Express XXI biti sufinanciran s 3.250,00 €. Veseli nas da da će "Labinjonski đornalin" dobiti i svoje tiskano izdanje, a Udruga Labin Art Express XXI u ovom je projektu u partnerstvu s Gradskom knjižnicom, koja će osigurati edukativne materijale te organizirati i radionice, te našom udrugom Labin Zdravi grad čiji će volonteri novine distribuirati.
"Bojanka za sreću" omogućit će promociju osobnog razvoja i mentalnog zdravlja građana Labina kroz inovativne aktivnosti, umrežavanje i aktivnu participaciju. Kroz tri tematska druženja - radionice želi se povećati osjećaj osobne dobrobiti građana, potaknuti participaciju građana te promovirati volonterstvo. Izraditi će se bojanka koja će se podijeliti širem građanstvu na prigodne datume te će biti trajno dostupna u digitalnom obliku na mrežnim stranicama partnera.

 

Pozivu na prvu tematsku radionicu koja se održala 19.6.2024. u ambijentu prostora našeg projektnog partnera udruge Labin Art Express XXI. u DKC Lamparni, odazvalo se čak devet volontera, te smo uz stručno vođenje izvoditeljice i kreatorice radionica Nikol Načinović i podršku predsjednice udruge LZG Hane Šiljan, tajnice Ane Lučić Runko i predstavnice partnera Nicole Golja uživali u dvosatnoj radionici izrade crteža baziranih na simbolima. Radionica je sadržavala kreativne elemente i bila usmjerena na opuštanje, izražavanje i povezivanje, a prema pozitivnim povratnim informacijama zaista imamo razloga za nastavak aktivnosti! Osvježenje, kekse i grickalice za naše vrijedne volontere koji svojim radom doprinose ostvarenju ciljeva projekta i stvaraju podlogu za tisak bojanke, omogućilo je donacijom Jedinstvo d.o.o., te im od srca zahvaljujemo!
Pozivamo volontere da nam se pridruže i u slijedećoj radionici izrade afirmacija dana 29.6.2024! Za aktivnosti se i dalje mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice na linku: https://forms.gle/TKEreN2XahAgEknV9 , a za sva pitanja obratiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i broj mobitela: 099 262 2653.

 

„Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade Istra - Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i općina“.

 

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.