• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Održana pješačka manifestacija „Hoditi i zdravi biti“

Objavljeno .

Labin se u subotu, 22. travnja pridružio javnozdravstvenoj manifestaciji u organizaciji Grada Labina i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, pješačenju HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2023. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike. Termin manifestacije se simbolično poklopio s obilježavanjem Dana planeta Zemlje.Registracija sudionika, podjela majica s logotipom manifestacije i bočica vode počela je u 9,30 sati. Na Pjacalu ispod šohta, početnoj i završnoj točki ove kružne šetnje, okupilo se oko 150 sudionika svih godišta. Najmlađi sudionici bili su u dječjim kolicima, a najmlađi hodač imao je 3 godine, dok je najstarija imala 82 godina. Sudionici su osim s područja Labinštine, došli i iz Pazina, Pule i Brseča. Djelatnici Patronažne službe Istarskih domova zdravlja, Ispostave Labin mjerili su tlak sudionicima. Udruga Labin Zdravi grad predstavila je rad Centra +65 za pomoć starijim osobama i Centra „Dobar start“ za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa bili su vrlo velika ispomoć kod prometnih prijelaza i vodili brigu kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Labinskim pješacima podršku su dali zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, koji na startu hodanja nije krio zadovoljstvo zajedničkim rekreativnim druženjem sa građanima i poručio „Da bimo i kletu!“.  

Ruta koju je predvidio organizator Grad Labin u suradnji s članovima PD Skitaci uključivala je urbane i obližnje šumske puteve Podlabina. Start pješačenja bio je na Pjacalu, ispod obnovljenog rudarskog Šohta. Pješačka tura obuhvaćala je obilazak više otvorenih igrališta i vježbališta u urbanoj zoni Podlabina, ali i dio šumskoga puta na predjelu Streljane. Svi hodači mogli su vidjeti i gradilište Doma za starije Labin, gdje je u tijeku završna faza dovršetka ovog vrijednog i značajnog objekta, kao i novo „morsko“ dječje igralište na Katurama, koje također pred skorim otvaranjem. Cijela tura od oko 6 km laganim se hodom prešla za manje od dva sata, a po završetku, na Pjacalu – početnoj točki ovog kružnog izleta – sudionike je čekala zajednička besplatna marenda, fritaja sa šparugama.

  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.