• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Uspješno realiziran projekt „MOST – Moja mobilna starost“

Objavljeno .

Tijekom 2021. i 2022. godine uspješno je realiziran projekt „MOST – Moja mobilna starost“  kojeg je uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike provodila udruga Labin Zdravi grad u suradnji s udrugom „Dodir nade“ te Gradom Labinom i općinama Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedjelja, Istarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Labin. Projekt je započeo 1. siječnja 2021. godine i provodio se kroz dvije godine, 2021. i 2022. U projekt je tijekom 2021. i 2022. godine bilo uključeno 65 korisnika usluga, a koristile su se usluge dostave toplih obroka, nabavke namirnica, recepata i lijekova s područja Labinštine. 
 
Budući da se radi o dvogodišnjem projektu ukupno odobreni iznos potpore bio je 246.000,00 kuna za obje godine, odnosno 123.000,00 kuna za 2021. i isto toliko za 2022. godinu.
 
Navedenim projektom osiguran je kontinuiran rad administratorice, vozačice i provođenje usluge organiziranja i dostave obroka, nabave živežnih namirnica, nabave lijekova, uputnica, recepata i drugih potrepština. Obavljanje njege i pomoći u kući obavljala je udruga „Dodir nade“ kao partner u projektu. Korisnik je plaćao samo cijenu proizvoda ili usluge (obroka, namirnica, lijekova, i dr.) dok je prijevoz bio besplatan. Podršku projektu uz navedene partnere i davatelje donacija, udruzi je ove godine pružila i jedna fizička osoba koja je donirala sredstva Centru +65 za kupnju opreme za rad (jelonoša). 
 
U listopadu 2022. godine projekt je javno predstavljen u sklopu manifestacije „Susret generacija“ zajedno s ostalim projektima koje provodi udruga Labin Zdravi grad. Članovi, djelatnici i volonteri udruge su predstavljanjem aktivnosti na info pultu podijelili letke i dali građanima važne informacije o korištenju usluga udruge.
 
Projekt je pokrenuo i nove inicijative pa je tako tijekom 2022. pokrenut još jedan projekt za starije osobe „RE-Generacija“ kroz kojeg su se provodile likovne radionice i radionice vrtlarstva za starije osobe, a bilo je uključeno ukupno 60 starijih osoba.
 
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.