• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Prijavite se na likovne radionice za starije osobe u mjesnim odborima Kature i Rabac

Objavljeno .

Mjesni odbori Kature i Rabac partneri su udruzi Labin Zdravi grad u provođenju projekta RE-Generacija. Projekt je to kojim će se provoditi radionice slikanja, crtanja i izrade likovnih radova od recikliranog materijala, te radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi. Projekt je odobren za financiranje od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra, a podupire ga i Grad Labin.  
Likovne radionice će se provoditi tijekom rujna, listopada i studenog jednom tjedno u mjesnom odboru Kature i jednom tjedno u mjesnom odboru Rabac.
Likovne radionice će voditi Nicol Načinović, mlada labinska umjetnica, ujedno voditeljica projekta. „Polaznici će se upoznati s likovnim jezikom, osnovama tehnika crtanja (olovka, ugljen) i slikanja (akvarel, akril) te sa slikarskim načinom izražavanja. U kreativnim umjetničkim radionicama likovni radovi izrađivat će se, između ostalog, i od recikliranog materijala. Vrlo je važno naučiti da se neki predmeti mogu nekoliko puta upotrijebiti i tako osvijestiti potrebu recikliranja i zbrinjavanja otpada.“, rekla nam je Nicol Načinović. U sklopu likovnih radionica osigurat će se sav materijal i oprema za rad (boje, kistovi, ugljen, olovke, kolaž, hamer, vodene boje, i dr.) te polaznici sa sobom donose samo dobru volju. Radovi izrađeni na radionici izložit će se po završetku radionica u prostorijama mjesnih odbora. Polaznici će posjetiti i umjetničku izložbu po vlastitom izboru na području Istre.  
Radionice u okviru projekta "RE-Generacija" povećat će kvalitetu života osoba treće životne dobi, omogućiti im aktivno provođenje slobodnog vremena, pojačati njihovu društvenu aktivnost i podignuti nivo njihove socijalizacije. 
Trenutno su otvorene prijave za likovne radionice, dok će prijave za radionice vrtlarstva biti najavljene u drugoj polovici rujna.
Prijave za likovne radionice šalju se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 099 5433 513 najkasnije do 9. rujna 2022. 
Prilikom prijave napišite svoje ime i prezime, adresu i broj telefona i mjesni odbor u kojem želite polaziti radionice. 
Radionice su za sve sudionike besplatne.
Broj osoba na radionicama je ograničen zato budite brzi u prijavi!
Vidimo se!
 
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.