• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Labinskoj udruzi i školi odobreno 50 tisuća kuna za dva zanimljiva projekta

Objavljeno .

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u travnju je raspisala Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ na koji su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori s područja članova Fonda gradova i općina.
 
Na ovom natječaju financijsku potporu ostvarilo je 10 organizacija, a vrijednost financiranih projekata je 236.336,24 kuna.
 
Upraviteljica zaklade Helga Možé istaknula je kako je Grad Labin odnosno njezine udruge i ustanove jedna od najaktivnijih sredina po broju prijavljenih i realiziranih projekta što najbolje govori činjenica da je kroz dvanaest godina u Fond uplaćeno 260 tisuća kuna, a na području Labina odobrena su ukupno 22 projekta vrijedna više od 333 tisuće kuna uz 58 prijava, i gotovo 50 tisuća korisnika i 390 uključenih volontera.
 
Valja istaknuti i kako se kroz Zakladu i Natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ od 2010. godine financiralo ukupno 165 projekta u gradovima članovima navedenog Fonda vrijednih ukupno 2.124.788,56 kn koji su okupili 3801 volontera te 352.383 korisnika.
 
Ove godine prijavljena su četiri projekta s područja našeg grada, a odobrena su dva koji su ostvarili maksimalne potpore u iznosima od po 25 tisuća kuna i to projekt udruge „Labin Zdravi grad“ naziva „RE Generacija“ te projekt Osnovne škole Matije Vlačića „Škola sreće“.
 
Današnjem službenom potpisivanju uz gradonačelnika Valtera Glavičića i upraviteljicu Zaklade Helgu Možé prisustvovali su  Vesna Blažina koordinatorica udruge Labin Zdravi grad, Marta Verbanac, voditeljica projekta „Škola sreće“ nositelja Osnovne škole Matije Vlačića, ravnatelj Osnovne škole Matije Vlačića Edi Juričić dok je susret moderirala Loredana Ružić Modrušan.
 
„Veseli činjenica da se svake godine pojavljuju novi projekti, nove udruge, sinergija i partnerstva te da se prave ideje javljaju upravo tamo gdje postoji potreba. Drago mi je da će ovi projekti ponovno uključiti i udruge, mjesne odbore te građane od onih najmlađih do malo starijih. To je ta prava vrijednost koja donosi mnogo više od ostvarenih potpora od 25 tisuća kuna. Zahvaljujem svima u „bazi“ udruge i škole koji su prepoznali važnost realizacije ovakvih projekta pravog zajedništva koje donosi nešto zaista kvalitetno i inovativno u naš grad.  Zato mislim da ovi projekti nisu uopće mali već veliki i pozivam i ostale jedinice lokalne samouprave koji to još nisu da se uključe  jer su ti projekti puno više od samo stavke u proračunu. Još jednom čestitke svim prijaviteljima i dobitnicima potpora.“ – zaključio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić
 
Odobreni projekti s područja Grada Labina:
 
Labin Zdravi grad “RE- Generacija” 25.000,00 kn   
 
Kroz aktivnosti održat će se kreativne radionice slikanja, crtanja i izrade likovnih radova uz korištenje recikliranog materijala, te radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi pod nazivom „RE-Generacija“ s ciljem poboljšanja socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starije dobi. Uzimajući u obzir potrebe starijih osoba, kao i njihove potencijale, projekt će doprinijeti poticanju aktivnog i zdravog starenja, poticanju socijalne uključenosti i ostvarenju punog životnog potencijala starijih osoba. Naglasak je na doživljaju kraja, reciklaži i osvještavanju brige o okolišu, učenju kreativnom pristupu djelu.
 
Osnovna škola Matije Vlačića Labin „Škola sreće“ 25.000,00 kn
 
Projektom će se urediti dvorište koje će omogućiti ugodniji boravak djece na svježem zraku. Povezivanjem vanjskog i unutrašnjeg prostora škole djeci će učenje učiniti zanimljivijim, znanje dugotrajnijim te će se promicati zdravi stilovi života djece uz naglasak na važnost očuvanja biljnog i životinjskog svijeta. U sklopu projekta nabaviti će se stolovi, stolice, klupe i ploča za pisanje potrebne za provedbu aktivnosti učionice.
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.