• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Pomoćnici u nastavi Labina i Poreča u zajedničkom projektu „Zajedno za inkluzivno obrazovanje“

Objavljeno .

Od prvog dana nastave školske godine 2020./2021. u školama u Labinu i Poreču zaposleni su pomoćnici u nastavi preko projekta „Zajedno za inkluzivno obrazovanje“ odobrenog udruzi Labin Zdravi grad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Bespovratna sredstva u iznosu od 301.000,00 kuna odobrena su za rad sedam pomoćnika u nastavi, četiri u Labinu i tri u Poreču za školsku godinu 2020./2021. Udruga je projekt prijavila zajedno s Gradom Labinom i Gradom Porečom kao partnerima te obrazovnim institucijama iz Labina i Poreča: OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, Centar „Liče Faraguna“ Labin, OŠ Poreč i OŠ Finida Poreč. Projekt je započeo 7. rujna 2020. i završava 18. lipnja 2021.
 
Ovim projektom omogućava se učenicima s teškoćama u razvoju kvalitetniji razvoj psihofizičkih, socijalnih  i radnih potencijala sukladno njihovim teškoćama i potrebama. Osim osiguravanja uključivanja pomoćnika u nastavi u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju, ovaj projekt predstavlja i umrežavanje i razvoj dobre suradnje između jedinica lokalne samouprave na području Istarske županije, odgojno-obrazovnih ustanova i civilnog sektora. 
 
Od rujna 2020. do lipnja 2021. provedene su sve planirane projektne aktivnosti pa je tako uz neposrednu podršku učenicima osigurano kontinuirano praćenje i supervizija rada pomoćnika u nastavi, edukacija za pomoćnike, vrednovanje kvalitete kroz anketiranje svih bitnih sudionika i promotivne aktivnosti.
 
Tijekom provođenja projekta održani su zoom sastanci sa stručnim suradnicima škola i pomoćnicima u nastavi. Krajem ožujka održana je i online edukacija koju je omogućio Grad Labin za sve pomoćnike u nastavi, učitelje i stručne suradnike zaposlene u obrazovnim ustanovama. Online edukaciji prisustvovalo je 25 sudionika. Edukaciju pod nazivom „Stilovi učenja, podrška i poticanje socijalnih vještina djece s teškoćama u razvoju“ vodila je Tereza Glučina Ravnik magistrica edukacijske rehabilitacije. 
 
Osim projekta „Zajedno za inkluzivno obrazovanje“ Grad Labin provodi projekt „Inkluzivne škole 5+“ financiran iz Europskog socijalnog fonda putem kojeg je osigurano 10 pomoćnika u nastavi, a kojeg je nositelj Grad Pazin. U obrazovnim ustanovama kojima je osnivač Grad Labin u školskoj godini 2020./2021. zaposleno je ukupno 14 pomoćnika u nastavi.
 
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.