• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Uređene prostorije za terapiju igrom u Centru „Dobar start“

Objavljeno .

Udruga Labin Zdravi grad uredila je igraonicu za terapiju igrom u sklopu projekta „Dobar start” u prizemlju zgrade Porezne uprave u Rudarskoj 1 u Labinu gdje se nalaze i uredi udruge. Podsjetimo, Udruzi Labin Zdravi grad prošle su godine odobrena sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za projekt „Dobar start“. U okviru projekta osnovan je Centar za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji „Dobar start“ u kojem su angažirane tri psihologinje koje redovito na tjednoj bazi provode individualno savjetovanje za djecu, mlade, roditelje i sve građane u potrebi. 
Terapiju igrom provodi educirana psihologinja, a igraonica je namijenjena djeci u dobi od 3 do 12 godina te se primjenjuje u terapijskom radu s djecom koja imaju poteškoća u socijalnim odnosima, emocionalne teškoće ili manifestiraju neke probleme u ponašanju. Pristup u radu je usmjeren na dijete koje samo odabire predmete, simbole ili vrstu igre kako bi izrazilo ono što ga muči jer je upravo igra prirodan način na koji djeca izražavaju ono što ima je važno. Ono što su za odrasle riječi, za djecu su igračke. One su u igraonici odabrane smisleno i sa svrhom za potrebe ovog načina rada s djecom.
Igraonica je za djecu mjesto sigurne i njima prihvatljive atmosfere na kojem su slobodna u potpunosti izraziti sve što doživljavaju i osjećaju. U konačnici se uče izražavati svoje osjećaje i potrebe na konstruktivnije načine, dodatno razvijaju svoje samopoštovanje, odgovornost i vještine donošenja odluka.
Više o Terapiji igrom možete doznati u Tjednu psihologije na online predavanju "Igra - prozor u dječji svijet" u utorak, 16.02. od 18,00 do 19,00 sati. Za predavanje je potrebna prethodna prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nakon prijave dostavit će vam se podaci za prijavu na online predavanje.
Rad udruge Labin Zdravi grad i Centra „Dobar start“ podupiru uz ministarstvo i Grad Labin, općine Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. 
 
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.