• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

14. Tjedan psihologije u Labinu

Objavljeno .

14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj održat će se i obilježiti od 15. do 21. veljače 2020. različitim događanjima i aktivnostima psihologa u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva. U Istri se održava u suorganizaciji Društva psihologa Istre. U njegovu su se realizaciju i ove godine aktivno uključile psihologinje Labinštine, ojačane mladim snagama, studenticama psihologije i kolegicom, socijalnom pedagoginjom. Održavanje Tjedna psihologije podupire Grad Labin i udruga Labin Zdravi grad kroz novoosnovani Centar za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji „Dobar start“.
Aktivnosti Tjedna psihologije u Labinu bit će medijska gostovanja, online predavanja i radionice. Psihologinje Centra za savjetovanje djece, mladih i obitelji „Dobar start“ održat će tri tematska online predavanja namijenjena ponajprije roditeljima, ali i svim ostalim uključenim u odgoj djece. U ponedjeljak, 15.veljače u 18,00 sati predavanje na temu „Potrebe djece u procesu razvoda roditelja“ održat će Dubravka Ujčić Lukšić. Idućeg dana, u utorak 16.veljače u 18,00 sati, predavanjem „Igra – prozor u dječji svijet“ Hana Šiljan Bembić i socijalna pedagoginja Ana Lučić Runko približit će sudionicima važnost dječje igre za njihov razvoj te objasniti primjenu igre u terapijskom procesu. O tome kako prikladno odgovoriti na potrebe djece s obzirom na njihovu dob moći će se saznati više na predavanju Đeni Zuliani Blašković "Razvojne potrebe djece" u srijedu 17.veljače u 17,30 sati. 
Psihologinje Centra „Dobar start“ će održati i dvije online radionice namijenjene jednoroditeljskim obiteljima. U četvrtak, 18. veljače s početkom u 18,00 sati radionica „Moja ličnost mi pokazuje put“ namijenjena je mladima iz jednoroditeljskih obitelji s temom razvoja identiteta, prepoznavanja vlastitih crta ličnosti, interesa i vještina u cilju profesionalnog razvoja. Radionica za roditelje „Gdje sam ja u toj priči?!“, koja će se održati u petak, 19.veljače s početkom u 18,00 sati, ima za cilj kroz iskustveni rad, zdrav stav, interakciju i humor osnažiti i povezati osobe koje prolaze zahtjevno razdoblje nakon razvoda braka, ili gubitka partnera zbog drugih razloga, da u sebi nađu potrebne resurse za savladavanje zahtjeva sadašnjosti.
U petak, 19.veljače u 17,00 sati će se održati i zanimljiva online tribina volonterki Centra „Dobar start“ za sve one koje zanima kako izgleda studij psihologije u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji. Iz prve ruke, svoje će iskustvo podijeliti: Alberta Mohorović, diplomirana psihologinja, Nina Milevoj studentica diplomskog studija psihologije u Rijeci i Dora Osmak, studentica psihologije u Leicester-u (UK).
Sve će se navedene online aktivnosti održati na Zoom platformi te je za iste potrebna prethodna prijava sudionika na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uz online aktivnosti, održat će se i dvije radionice za učenike o Osnovnoj školi Matije Vlačića.  „Od škole do kuće i natrag“ radionica je školske psihologinje Lorene Černjul sa ciljem osvješćivanja, upravljanja i izražavanja  emocija koje dolaze do izražaja u vremenu pandemije, specifičnosti održavanja nastave i brojnih promjena koje se događaju  u svekolikom životu učenika. Održat će se u srijedu 17.veljače u 11,00 sati. Školska psihologinja Iva Sergo će u četvrtak, 18.veljače u 11,00 sati u Osnovnoj školi Matije Vlačića održati radionicu „Čovjek i strah sličnih su godina“ u kojoj će s učenicima istražiti odakle dolazi strah i zašto nam je važan te kako prepoznati strah koji intenzitetom i trajanjem nije uobičajen.
U Tjednu psihologije pratite naše psihologinje i u medijima. Dubravka Ujčić Lukšić će u utorak, 16.veljače u 17,30 u emisiji „Putevima srca“ (Radio Labin) s Brankom Gladović Šverko pričati o temi „Naši identiteti – resursi na dlanu“, dok je Anna Goreta Giannini pripremila za roditelje članak na temu „Kako donositi obiteljska pravila“ koji će biti objavljen u Glasu Istre u petak, 19. veljače.
Sva su događanja u Tjednu psihologije besplatna. Kompletan program za cijelu Istru bit će dostupan na stranicama Društva psihologa Istre te za Labinštinu na stranicama Grada Labina i Labin Zdravog grada.
 
  • 01
  • istra
  • grad_labin
  • ministarstvo za demografiju
  • mrezazdravihgradova

Udruga Labin-Zdravi grad je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   / Rudarska 1, 52220 Labin   /   tel: 099 262 2653    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.