• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Likovne radionice Labin Zdravog grada na jesen ponovno kreću s radom

Objavljeno .

Likovna radionica Vinež za osnovnoškolce i likovna radionica Iktin za srednjoškolce već godinama djeluju u okviru projekta Labin Zdravi grad. U lipnju su završile s ovom aktivnom i kreativnom školskom godinom.
Likovnu radionicu „Iktin“ za srednjoškolce vodi Alida Blašković Koroljević, profesorica likovne kulture u Srednjoj školi Mate Blažine i likovna umjetnica, vlasnica ateljea Allegro smještenog u starogradskoj jezgri Labina. Kreativac i umjetnica s profinjenim načinom rada, slobodarskim duhom i izuzetnom energijom, iz godine u godinu motivira učenike na stvaranje. 
„Likovna umjetnost, a posebno rad s djecom i mladima, moja su velika strast. Umjetnost oplemenjuje i svoje iskustvo volim prenijeti na te divne mlade ljude koji u tome izuzetno i uživaju“, rekla nam je Alida. Likovni odgoj i edukacija, uz izvorno umjetničko stvaranje, njezino su životno opredjeljenje. Radionica s Alidom, uz maštovitost i kreativnost koja likovnom radu daje posebnu čar, poseban su doživljaj.
Likovnu radionicu Vinež vodi Sonja Škalamera Novak, rodom iz Mošćeničke Drage gdje ima svoj slikarski atelje, a zaposlena je kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi „Ivan Batelić“ u Raši. Vrijedne ruke članova likovne radionice kroz kreativne igre izradile su brojne radove od prirodnih, reciklirajućih i ekoloških materijala. Zanimljive likovne teme, korištenje raznih likovnih tehnika, usvajanje likovnog – vizualnog jezika, razlozi su da postanete dio njihove ekipe.
„Atmosfera u našim likovnim radionicama je vesela i opuštena, ali smo ipak usredotočeni na rad i stvaralaštvo. Nemamo praznog hoda, ali sve se provodi bez napora, ležerno, kroz igru. Želimo li djeci omogućiti puni razvoj, bavljenje umjetnošću od najranije dobi je neizostavni dio odgoja.“, navodi Sonja.
Ove dvije likovne umjetnice svoje radionice provode uz potporu Grada Labina i projekta Labin Zdravi grad. „Umjetnost i zdravlje, na prvu zvuče kao dvije nespojive stvari. Međutim, znanstveno je dokazano da umjetnost poboljšava mentalno zdravlje. Odlasci u kazalište, slušanje glazbe i sviranje, slikanje i bavljenje drugim oblicima umjetnosti, čuva mentalno zdravlje, a djeci pruža jako puno pozitivnih elemenata. Bavljenjem umjetnošću dijete razvija kreativnost, usvaja radne navike i posebne vještine. Alida i Sonja dvije su izuzetno kvalitetne osobe koje motiviraju djecu i mlade na likovno stvaralaštvo i opet iznova svake školske godine otkrivaju im neku novu dimenziju umjetnosti.“, zaključila je Vesna Blažina, voditeljica Labin Zdravog grada. 
Likovne radionice su besplatne za sve sudionike, a više informacija možete dobiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. 
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.