• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Prvi ciklus radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju uspješno priveden kraju

Objavljeno .

Prošlog tjedna u Dječjem vrtiću `Pjerina Verbanac` održan je posljednji susret ciklusa radionica „Rastimo zajedno Plus“ koji se održavao uz potporu projekta Labin Zdravi grad. Program je pohađalo sveukupno sedmero roditelja, a vodile su ga educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić.
Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno Plus“, koji se održao po prvi puta u labinskom vrtiću, namijenjen je roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju koji, suočeni s otežanim uvjetima podizanja svoje djece, imaju pojačane potrebe za informacijama i za osobnim osnaživanjem te im je dodatna podrška i izmjena iskustava u grupi s drugim roditeljima koji imaju djecu s teškoćama iznimno dragocjena.
Voditeljice Programa, Anna Goreta Giannini i Dajana Dobrić izjavile su: “Od prošle jeseni do danas u našem su vrtiću provedena čak tri ciklusa radionica podrške roditeljstvu – Rastimo zajedno, Rastimo zajedno Plus te Klub očeva rastimo zajedno. Uvijek nam na završetku roditelji kažu kako im je vrijeme prebrzo prošlo i kako žele još te nam je to najbolji dokaz da roditelji prepoznaju kvalitetu i korisnost ovog programa. Posebno nam je drago da je upravo naš vrtić postao mjesto gdje roditelji mogu uz stručno vodstvo i podršku osnaživati svoju roditeljsku ulogu te se svim dosadašnjim sudionicima zahvaljujemo na povjerenju što pristaju rasti zajedno s nama.”
Izjave roditelja:
“Uspjela sam spoznati samu sebe, podijeliti svoju teškoću s drugima koji me razumiju i podržavaju, upoznala sam drage ljude i spoznala da nisam jedina koja nosi neki teret.”
“Upoznao sam drage ljude, bliži sam sa sinom. Moj sin sada ima stabilnijeg i mirnijeg, razumnijeg oca.”
“Svjesnija sam potreba svog djeteta, koliko je važna komunikacija, igra i uočavanje i priznavanje djetetovih emocija.”
“Ove radionice su potrebne svakom roditelju bez obzira da li ima zdravo dijete tli dijete s teškoćama u razvoju.”
“Radionice su vodile predivne osobe koje su suosjećale s grupom i bile nam velika podrška i potpora svojim savjetima… a nekad je bio dovoljan samo osmijeh i vedar duh. Veliko hvala našim voditeljicama!”
Sljedeći ciklus radionica „Rastimo zajedno“ planira se započeti iduće jeseni/zime te će javnost o tome biti pravovremeno obaviještena. 
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova