• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Bogat program povodom Dana hrvatskih zdravih gradova

Objavljeno .

Povodom Dana hrvatskih zdravih gradova, koji se obilježava 20. svibnja,  Labin – Zdravi grad provodit će niz aktivnosti. U suradnji sa Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije danas je održano predavanje u sedmim i osmim razredima Osnovne škole Matije Vlačića na temu “Zdrava prehrana djece i adolescenata”, a u petak 16. svibnja 2014. održat će se u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” Labin.

 

 

U okviru Projekta “Zaštita zubi” u četvrtak 15. svibnja 2014. godine stomatologinje dr. Aliče Milevoj i dr. Sandra Perović obavit će sistematske preglede zubi za polaznike Centra “Liče Faraguna” i dati savjete o pravilnoj higijeni zubi zaposlenicima Centra i roditeljima polaznika. Sistematski pregledi zubi u šestim razredima Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” Labin obaviti će stomatologinje Dr. Derosi Diminić Sandra, Dr. Licul Marina i dr. Radeljak Višković Helena u ponedjeljak, 19. svibnja 2014. u 8,00 sati, a u Osnovnoj školi Matije Vlačića preglede će obaviti stomatologinje dr. Marina Licul i dr. Aliče Milevoj u ponedjeljak, 26. svibnja 2014. s početkom u 8,00 sati.

U suradnji sa Udrugom Alfa Albona u subotu 17. svibnja 2014. godine održat će se predstavljanje udruga koje djeluju na području Grada Labina i volonterski sajam u vremenu od 08,00 do 12,00 sati na Trgu labinskih rudara. Svoje aktivnosti predstaviti će Liga protiv raka Labin, Društvo gljivara “Martinčica” Labin, Udruga “Fenix" za zaštitu životinja Labin, Gradsko društvo Crvenog križa Labin, Dnevni centar za inkluziju i podršku u zajednici Labin, Udruga sv. Vinka Paulskog i Gospe Karmelske Labin, Udruga Girotondo, Udruga EKO Princip. Info punkt imati će Centar za pomoć starijim osobama “Centar  +65”, a predstaviti će se i polaznici Centra “Liče Faraguna” Labin.

U Klubu umirovljenika Donji Labin Patronažna služba Istarskih domova zdravlja Ispostave Dr. Lino Peršić, Labin mjerit će sugrađanima tlak i kontrolirati šećer u krvi u vremenu od 08,00 do 10,00 sati.Tom prigodom organiziramo i glazbeno scenski program s početkom u 9,00 sati. Svojim programom predstavit će se radionice koje djeluju u okviru Projekta Labin Zdravi grad, i to plesna grupa Cool Step, polaznici Centra “Liče Faraguna” Labin te gosti iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun koji će predstaviti projekt pod nazivom “Domski band – glazbom protiv predrasuda“. Zbog održavanja navedene manifestacije biti će zatvoren za promet Trgu labinskih rudara u vremenu od 7,00 do 13,00 sati. Promet će biti preusmjeren okolnim ulicama.

  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.